stats
Engelleyiciyi kapattım!
İyi bir deneyim için
bilgisayarınızın sesini açın
İnşaat Teknikeri Nedir

İnşaat teknikerleri inşaatlarda projelere ve kanunlara bağlı kalarak işlerin düzenlemesini sağlayana bir alt kademe yöneticisidir. İnşaat teknikerleri bir inşaatta mühendis kadar önem arz ettiği kesinlikle unutulmamalıdır. İnşaatta ki hiyerarşiyi düzenleyen ve işin doğruluğunu saptayan insandır. Her inşaatta genellikle 1 ile 3 kişi arasında bu görevi icra eden insanlar mevcuttur.
 
 İnşaat Teknikeri Ne İş Yapar?
 
 İnşaat teknikerleri görev bakımından üst düzey yöneticiler olan mühendisler ve mimarlar ile inşaatta aktif olarak çalışan işçiler arasında ki bağlantının sorunsuz olarak ilerlemesini sağlar. Mühendis ve mimarların tasarladıkları projeleri uygun bir dil ve disiplin ile inşaat ustasına iletir ve takibini yapar.
 
 İnşaat Teknikerlerinin Sorumlulukları Nelerdir?
 
 İnşaat konusunda bilgi sahibi olduklarından genel sahanın kontrolünü yapar ve bu sayede inşaatın sorunsuz bir şekilde devam edip etmediğini de öğrenmiş olur. Yapı malzemelerinin doğru kullanımı ve çalışma düzenin gibi birçok durumun sorumlusu olan İnşaat teknikerleri sorumluluk bakımından en göze çarpan inşaat görevlisidir. Bir inşaatın başlangıcından sonuna yani bitimine kadar aktif olarak en çok efor sarf eden birimlerin başında gelir. En kötü yanı hem fiziksel hem de duygusal anlamda bir yorgunluk oluşturmasıdır. 
 
 İnşaat Teknikerlerinin Maaşları?
 
 İnşaat sektöründe özel olarak çalışma imkanlarının olması gibi devlet tarafından işe alımlarda mevcuttur. Ortalama bir inşaat teknikeri askeri ücret ile işe başlamaktadır. Sektörde geçirdiği seneler ve aldığı sorumluluklar neticesinde bu maaş kademeli olarak 3900 Türk lirası ile 6500 Türk lirasına kadar çıkabilmektedir. Çalışma düzenin genelde haftanın 6 günü iş 1 günü tatil şeklindedir.
 
 İnşaat Teknikeri Nasıl Olunur?
 
 İnşaat olmanın iki temel yolu vardır. Bu yollardan birisi inşaat teknolojileri ön lisans bölümünü okuyarak meslek hayatına atılarak zaman içerisinde mesleki tecrübe ve bilgi ile bu alanda uzman olunabilmektedir. İkinci yol ise biraz çetrefilli ve uzun süren bir yoldur. İnşaatta çalışarak zaman içerisinde işi öğrenerek usta statüsüne gelmeniz daha sonra ise iş tecrübeniz, aldığınız sorumluluk ve iş bilginiz dahilinde işverenler size bu iş imkanı verebilmektedirler. Usta olduktan sonra gerekli eğitimi dışarıdan tamamladığınızda da uzun yıllar çalışmaktansa kısa sürede istediğiniz konuma ulaşmanız mümkündür.
 

TÜMÜNE GÖZATIN
PROJELER
P R O J E L E R